Informatii economice-social-culturale

Localitatea Ovidiu are ca obiective social-culturale urmatoarele instituții:
Liceul Tehnologic „Ion Podaru” Ovidiu, Școlile generale cu clasele I-VIII nr.1 si nr.2 Ovidiu, Școala generală Culmea, Școala generală Poiana, patru gradinițe cu program normal, Centrul Cultural Ovidiu, Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu.
Pe raza localității Ovidiu își desfăsoară activitatea urmatoarele unitati economice: carierele de exploatare piatră S.C.URANUS – PLUTON S.R.L. și S.C. DOBROMIN S.R.L., ecluza canal care ecluzează toate navele ce trec pe canalul fluvial, societățile comerciale care produc băuturi racoritoare S.C. Coca – Cola S.R.L. si S.C. Limco Food S.R.L., 8 societăți agricole care exploatează un numar de aproximativ 5000 ha. teren arabil, 100 ha. viță de vie, 200 ha. livezi, abator de prelucrare carne și lapte S.C. Nationala 121 S.R.L. 
În orașul Ovidiu funcționează un dispensar Uman cu 6 medici specialiști, 11 cadre medii, un cabinet particular de medicină generală cu staționar și sală de tratamente. 
Din punct de vedere turistic în orașul Ovidiu există un Hotel cu 17 camere și 34 de locuri, S.C. Herberths S.R.L., se pot face excursii la Insula Ovidiu și se pot petrece mini vacanțe la Popasul Cișmea din imediata apropiere a orașului, dotat cu 30 de casuțe de vacanță și un restaurant cu specific tradițional dobrogean, cu o capacitate de aproximativ 400 locuri, unde se pot organiza mese festive și petreceri de neuitat în acompaniamentul formației de muzică populară a localului. 
De asemenea, la o distantță de 100 m. față de malul ovidean al lacului Siutghiol se află situată Insula Ovidiu, unde se regăsește un restaurant cu specific pescăresc și numeroase posibilități de agrement.