Blog

15 Mai
0

Atentie !

Va aducem la cunostinta faptul ca Primaria Ovidiu nu a fost informata si nici nu a dat acordul societatii care a distribuit in orasul Ovidiu, flayere in legatura cu consultatiile oftalmologice promovate de societatea Lent Optik!

La sediul primariei nu au loc consultatii oftalmologice gratuite, asa cum este prezentat. Vom sesiza societatea care a folosit in mod abuziv numele institutiei si a indus in eroare cetatenii.

Va multumim pentru intelegere!

18449650_1901993540022715_2703147429529882081_o

Citește mai departe
12 Mai
0

Alături de FC VIITORUL!

În data de 13 mai 2017 începând cu ora 18:00, pentru a veni în sprijinul suporterilor și ai iubitorilor de fotbal, primăria Ovidiu pune la dispoziția acestora, un ecran led ( 6 x 4 m ) pentru a putea viziona și sărbători alături de echipa orașului FC VIITORUL performanța deosebită obținută în cadrul Ligii I la fotbal.
În cele două ore până la începerea meciului oficial ( ora 20:00 transmisiune live Digi Sport) dintre FC VIITORUL – CFR CLUJ, suporterii vor putea viziona rezumate, faze din meciuri, golurile și jucătorii echipei FC VIITORUL din sezonul 2016-2017.
Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a sărbători performanța echipei din Ovidiu.

Citește mai departe
10 Apr
0

Tichete sociale

La initiativa domnului primar, George Scupra,  persoanele cu dizabilitati, pensionarii cu pensie pana in 1000 lei dar si persoane cu situatii sociale deosebite beneficiaza de un ajutor, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, din partea primariei Ovidiu.
In acest an, in urma listelor transmise de Casa de Pensii si DGASPC Constanta, in orasul Ovidiu au fost identificati  2200 de beneficiari, care se incadreaza in categoriile care pot primii acest ajutor.
Valoarea ajutorului a ramas neschimbata, fiind in valoare de 32 lei/ persoana. Ca noutate ajutorul nu a mai fost acordat sub forma de pachet  si a fost distribuit sub forma de tichet valoric, oferindu-le beneficiarilor posibilitatea  de a-si alege singuri  produsele.

WhatsApp Image 2017-04-10 at 13.21.28

Citește mai departe
05 Apr
0

Targul Floriilor’

In perioada 07-08 aprilie, Primaria Ovidiu in parteneriat cu Asociația Țăranii Dobrogeni, membru al Inomar Cluster organizeaza ,,Targul Floriilor’’, care se va desfasura pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen” din orasul Ovidiu, in intervelul orar 09:00 – 19:00.
Targul reuneste gospodari și producători dobrogeni, iubitori ai tradițiilor românești care vor aduce spre degustare si comercializare produse alimentare tradiționale, gustoase și sănătoase, provenite direct din gospodăriile Țăranilor Dobrogeni.
La ,,Târgul Floriilor’’ se pot achiziționa pentru masa de sărbători, Florii și Paște, carne și preparate din carne, miere de albine și alte produse apicole, dulcețuri, gemuri, compoturi, siropuri, zacuști, lapte, brânză de toate felurile, iaurt, țuică, vin, prăjituri, obiecte meșteșugărești, ii brodate manual etc.
Va invităm la regăsirea frumuseţii patrimoniului ţărănesc dobrogean, la regăsirea traiului sănătos și gustului inconfundabil al bucatelor de la țară şi la mărturia gestului firesc de reîntoarcere la simplitate, curățenie și normalitate.

Citește mai departe
03 Apr
0

Conferinta Internationala dedicata Bimilenarei poetului Ovidius

Astazi, 3 aprilie, in orasul Sulmona din Italia are loc Conferinta Internationala dedicata Bimilenarei poetului Ovidius, care deschide oficial seria de evenimente culturale si artistice din intreaga lume dedicate poetului. Invitatii speciali care au deschis acest eveniment impreuna cu primarul orasului Sulmona, doamna Annamaria Casini au fost primarii oraselor Constanta, domnul Decebal Fagadau , primarul orasului Ovidiu, domnul George Scupra si rectorul Universitatii Ovidius, domnul Sorin Rugina. La conferinta sunt invitati personalitati marcante din domeniul culturii si academic prin reprezentanti din peste 29 tari.

Citește mai departe
31 Mar
0

Scoala Altfel

In cadrul programului ,,Scoala Altfel’’ initiat de Ministerul Educatiei Nationale, primaria Orasului Ovidiu in parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ si Scoala Gimnaziala Nr. 3 Culmea au organizat actiuni tematice pentru aproximativ 500 de elevi, avand ca scop imbunatatirea cunostintelor generale si accesul la noi informatii cu caracter educational.
Astfel in perioada 27-31.03.2017 au fost organizate urmatoarele actiuni:
Luni 27.03
– 250 de elevi (clasele V-VIII) au participat de Ziua Mondiala a Teatrului la o piesa de teatru in incinta Centrului Cultural ,, Elena Roizen’’;
Marti 28.03
– 150 de elevi au vizitat Portul Militar Constanta (vizite pe Fregata Maria, Ferdinand, Distrugatorul Marasesti, Bricul Mircea);
– 50 elevi au vizitat Academia Navala- simulator, planetariu, bazin pregatire, salile de curs si amfiteatru;
– elevii clasei a X-a(profil tehnologic) de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ au vizitat Moara de la Lumina;
– 45 elevi au vizitat Delfinariul din Constanta;

Miercuri 29.03
– 150 elevi au vizitat Portul Militar din Constanta si Centru de scafandri;
– 115 elevi au vizitat Muzeul de Istorie din Constanta;

Joi 30.03
– 120 de elevi au vizitat Muzeul de Istorie si Delfinariul din Constanta;
– 50 elevi au vizitat Muzeul Tehnic Bucuresti;
– 35 elevi clasa XI-a (profil tehnologic) au vizitat SC Dobrogea SA Constanta;

Vineri 31.03
– 50 elevi ( clasele V-VIII) viziteaza Muzeul Tehnic Bucuresti
– 35 elevi viziteaza Acvariul din Tulcea

 

Citește mai departe
22 Mar
0

Nawrez

Primarul George Scupra a participat ieri la sarbatoarea Nawrez-ului, organizata de comunitatea turco-tatara din orasul Ovidiu.
Sărbătorit an de an, pe 21 martie, Nawrez-ul vine odată cu noul an astrologic şi zodiacal, momentul echinocţiului de primăvară. Este o sărbătoare foarte veche a lumii tătare, în care se celebrează Anul Nou (din persană – nev: nou, ruz: an) şi sosirea primăverii.

Citește mai departe
20 Mar
0

Ziua nasterii poetului Ovidius

Astazi, 20.03.2017, in ziua nasterii marelui poet Ovidius, primaria orasului Ovidiu deschide seria de evenimente din acest an ce a fost dedicat la nivel international poetului.

Odata cu infratirea orasului Ovidiu cu orasul Sulmona (locul nasterii poetului Ovidius), in data de 06.03.2017, primaria Ovididiu a primit dreptul, alaturi de primariile din Roma si Constanta, de a folosi insemnul oficial al bimilenarei Ovidius,  ca semn unitar de marcare a evenimentelor comune din 2017-2018.

Prima actiune a fost realizata in parteneriat cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, la meciul dintre FC Viitorul si Steaua Bucuresti, unde copiii care au insotit echipele pe teren au purtat logo-ul oficial.

Totodata, astazi au avut loc seminarii si dezbateri la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ si Scoala Gimnaziala Nr.2 din Ovidiu, prilej cu care elevii au prezentat drumul exilului, au recitat si au dezbatut viata si operele poetului.

In acest context, domnul primar George Scupra, a prezentat legatura dintre orasul Ovidiu si viata poetului Ovidius.Orasul Ovidiu este singurul oras din Europa  care poarta numele poetului, iar legendele spun  ca in acestui spatiu, Ovidius a fost exilat, scriind o parte din operele sale, de aici derivand si denumirea Insulei Ovidiu.

Vizual in vederea comemorarii celor 2000 ani de ani de la moartea poetuluiprimaria a afisat insemnul oficial  pe principalele cladiri administrative ( sediul primariei, Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’, Club Sportiv Ovidiu), dar si la intrarile din oras, pentru a marca concomitent cu primaria din Sulmona acest eveniment cultural de insemnatate internationala.

Seria de actiuni dedicate Bimilenarei Ovidius va continua pe tot parcursul acestui an, urmand ca in vara sa aiba loc la Ovidiu prima editie a ,,Festivalului Ovidius’’.

Citește mai departe
17 Mar
0

Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESA
Punct de vedere la ancheta demarata de avocatul poporului, asupra primariei Ovidiu, cu privire la o posibila incalcare a art.44 si art. 52 din Constitutia Romaniei privind dreptul de proprietate privată și dreptul persoanei private de o autoritate publică.
ISTORIC AL SPEȚEI:
1) Prin sentința civilă nr.20297/08.12.2009 – irevocabilă – pronunțată de Judecătoria Constanța în dosarul nr.10557/118/2008, instanța obligase ”pârâții (Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra pământului Ovidiu, Primarul orașului Ovidiu și Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra pământului Constanța) să reconstituie în favoarea reclamantei (Ciucu Elisabeta), în calitate de moștenitoare a defunctului Ciucu Vasile, dreptul de proprietate pentru suprafața de 1,75 ha teren arabil, în natură pe vechiul amplasament, dacă acesta nu a fost atribuit în mod legal altor persoane, sau, în cazul în care această variantă nu este posibilă, retrocedarea să se facă prin compensare cu un alt amplasament liber și numai în cazul în care retrocedarea nu este posibilă din motive obiective, să se acorde despăgubiri în echivalent, potrivit disp. art.3 alin.4 din Legea nr.1/2000 cu modificările și completările ulterioare și Titlul VII din Legea nr.247/2005, fiecărei comisii de fond funciar pârâte revenindu-i obligațiile prevăzute de art.5 și 6 din Regulamentul aprobat prin H.G. nr.890/2005, iar pârâtului Primarul orașului Ovidiu, revenindu-i obligația prev. de art.64 din Legea nr.18/1991 rep.mod. și completată, după caz, precum și obligația de a înainta propunerea de reconstituire către comisia județeană”.
2) Cum persoana solicitantă pe legile fondului funciar, Ciucu Elisabeta, nu a făcut nicio dovadă privind fostul amplasament și nici comisia locală Ovidiu nu a putut identifica acest fost amplasament, din lipsa actelor, a planurilor și a oricăror altor informații concludente și, datorită faptului că la acel moment nu mai fuseseră identificate terenuri disponibile în rezerva comisiei locale Ovidiu, dosarul de despăgubiri al doamnei Ciucu Elisabeta a fost înaintat de către Comisia locală Ovidiu către Instituția Prefectului- județul Constanța (comisia județeană Constanța) prin adresa nr.2196/20.02.2013 înregistrat la aceștia sub nr.2965/22.02.2013, și înaintat, ulterior, de către Instituția Prefectului-județul Constanța către A.N.R.P. prin adresa nr.4021/17.04.2014.
3) Prin cererea de chemare în judecată înregistrată la Judecătoria Constanța sub nr.27286/212/2013 Ciucu Elisabeta a solicitat fixarea sumelor datorate de pârâta comisia locală de fond funciar Ovidiu pentru nereconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului arabil în suprafață de 1,75 ha, de pe urma autorului Ciucu Vasile.
Prin Încheierea irevocabilă nr.3390/24.02.2014 pronunțată în dosarul nr.27286/212/2013, Judecătoria Constanța a respins cererea dnei Ciucu Elisabeta, ca neîntemeiată, reținând în motivare că pârâta comisia locală de fond funciar Ovidiu ”a făcut dovada îndeplinirii obligațiilor într-un termen mai scurt de 6 luni de la comunicare” ( încheierii nr.13859/20.11.2012 n.n.) .
4) Prin adresa Instituției Prefectului-județul Constanța nr.6136/26.06.2014, înregistrată la Primăria orașului Ovidiu sub nr.9996/08.07.2016, ni s-a comunicat că prin adresa nr.2682/DFF/12.06.2014, A.N.R.P. a returnat dosarele transmise de către Instituția Prefectului-județul Constanța prin adresa nr.4021/2014, inclusiv dosarul dnei Ciucu Elisabeta, pentru a fi parcurse etapele prevăzute de Legea nr.165/2013.
5) În urma întocmirii și definitivării (în august 2015 ) a inventarului terenurilor disponibile pe u.a.t. oraș Ovidiu pentru a fi reconstituite persoanelor îndreptățite (conform situației centralizatoare a cererilor nesoluționate) și a actualizării componenței comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Ovidiu prin Ordinul Prefectului-județul Constanța nr.606/04.12.2015 (comunicat nouă în data de 14.12.2015), s-a analizat dosarul dnei Ciucu Elisabeta în prima ședință a comisiei de fond funciar din data de 30.12.2015 și i s-a întocmit și înaintat oferta nr.21740/30.12.2015 privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului în suprafață de 1,75 ha după autor Ciucu Vasile, urmând ca dna Ciucu Elisabeta să opteze pentru terenurile disponibile, conform procedurii și ordinii reglementate de Legea nr.165/2013 și H.C.J. Constanța nr.92/23.07.2015.
6) In urma celor prezentate si a exprimarii optiunii de acceptare a ofertei inaintate dnei. Ciucu Elisabeta, Comisia Locala de Fond funciar a orasului Ovidiu a demarat toate procedurile cu privire la intocmirea actelor premergatoare emiterii titlului de proprietate pentru suprafata de 1,75 ha.

Citește mai departe
09 Mar
0

Anunt de interes general

Anunt de interes general:
Conform HCL nr.10/28.02.2017 , se aproba acordarea de tichete valorice cu prilejul Sarbatorilor Pascale, urmatoarelor categorii de persoane:
a) pensionari ale caror venituri lunare cumulate sunt de pana la 1000 lei, inclusiv;
b) persoane fara venit , cu varsta de peste 60 de ani, inclusiv;
c) persoane cu handicap grav, accentuat si mediu ( I, II, si III ) ;
d)persoane beneficiare de venit minim garantat (VMG ) ;
e) persoane sau familii vulnerabile sau aflate in situatii de dificultate economica sau sociala si care nu fac parte din categoriile mai sus mentionate si care au implinit varsta de cel putin 18 ani ;
Persoanele prevazute la literele b si e, vor putea ridica tichetele sociale pe baza documentelor de identitate original si copie xerox, cupon de pensie original si copie si o cerere pe care o vor completa la ridicarea tichetului.
Persoanele prevazute la literele b si c vor beneficia de tichete valorice numai daca vor depune pana la data de 24 Martie 2017 , la Directia Publica de Asistenta Sociala , urmatoarele documente:
-cerere;
-acte de identitate original si copie;
-adeverinta ANAF ( care sa ateste ca nu au venituri);
-fisa de patrimoniu de la Serviciul de Impozite si Taxe;
-ancheta sociala-pe care o vor efectua inspectori de la Serviciul de Asistenta Sociala.
Tichetele vor putea fi ridicate din imobilul Primariei situat in spatele Giamiei , la o data pe care o vom anunta ulterior.

Citește mai departe
12369