Blog

24 sept.
0

Ovi-Protect vă protejează casa, familia, afacerea. Sistem antiefracție GRATUIT!

ovi-protect

Ovi-Protect SRL vă protejează casa, familia și afacerea.

Societatea comercială vă oferă monitorizare 24 de ore din 24, 7 zile din 7, la prețuri începând de la 130 de lei (plus TVA). 

Pentru a veni în sprijinul clienților noi, sistemul de antiefracție este oferit gratuit, în custodie. Veți scuti, astfel, sume foarte importante de bani.

Ovi-Protect are echipamene de ultimă oră, un dispecerat ultramodern, dar și angajați bine pregătiți.

Detalii, informații șip programări se pot obține la numărul de telefon 0749178501, de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00.

ovi protect servicii monitorizare

„Ne dorim sa fim un permanent factor de siguranță pentru cetățenii orașului Ovidiu, pentru agenții economici și clienții noștri, datorita strânsei colaborări pe care o avem cu autoritățile locale, politie si celelalte instituții de ordine publica. Suntem susținuți de PRIMĂRIA ORAȘULUI OVIDIU și CONSILIUL LOCAL, care depun toate eforturile necesare pentru ca OVI-PROTECT să se înscrie cu succes în elita firmelor de paza și protecție. Suntem în strânsă legătură cu POLIȚIA LOCALĂ, având la bază un protocol de colaborare si un scop comun: O COMUNITATE LOCALA MAI ÎNCREZĂTOARE, UN ORAȘ MAI SIGUR.”, spun reprezentanții Ovi-Protect.

 

Sursa: https://www.ct100.ro

Citește mai departe
17 sept.
0

A fost deschisă o nouă clasă cu orar prelungit la Grădinița ”Zig Zag” din Ovidiu

Începând din acest an școlar, în orașul Ovidiu a fost deschisă o nouă clasă cu orar prelungit la grădinița ”Zig Zag” din localitate. Aici, primăria subvenționează 50% din costurile cu masa copiilor.

Potrivit viceprimarului Doru Cumpănașu, este prima clasă cu orar prelungit care funcționează la grădinița Zig Zag. ”Aici sunt 114  copii, iar 28 dintre ei sunt înscriși la orar prelungit. Dar mai avem încă o grădiniță în care există și program prelungit, respectiv Licurici.

La grădinița Licurici avem 165 de copii, dintre care 75 sunt în cele trei grupe cu orar prelungit.”

Ceea ce înseamnă că a crescut numărul copiilor care merg la grădinițe cu program prelungit în orașul Ovidiu.

Precizăm că și primarul George Scupra a declarat cu prilejul începerii noului an școlar că se dorește o educație la un nivel modern și performant:

”Educația este darul cel mai de preț pe care îl putem oferi copiilor noștri. Ne dorim ca și în acest an școlar să dezvoltăm parteneriatul familie – școală – administrație locală, pentru a sprijini copiii în lungul drum al formării lor profesionale dar și al personalității.”, a precizat primarul Scupra.

Sursa: https://www.ordinea.ro

Citește mai departe
10 sept.
0

Festivitate deschidere an scolar 2018!

Astazi, 10 septembrie 2018, primarul orasului Ovidiu a participat alaturi de cadrele didactice, consilieri locali si reprezentanti ai Politiei Locale la deschiderea noului an scolar, la toate unitatile de invatamant din Ovidiu, Satele Poiana si Culmea.
Si in acest an primaria Ovidiu a facut investitii in unitatile de invatamant, asigurand toate conditiile pentru desfasurarea actului de invatamant in conditii optime.
Ca noutate in acest an, a mai fost deschisa o clasa cu orar prelungit la Gradinita ,,Zig Zag’’, unde primaria subventioneaza 50% din costurile cu masa copiilor.

,, Educatia este darul cel mai de pret pe care il putem oferi copiilor nostri. Ne dorim ca si in acest an scolar sa dezvoltam parteneriatul familie – scoala – administratie locala, pentru a sprijini copiii in lungul drum al formarii lor profesionale dar si al personalitatii. In intampinarea acestui demers si in acest an, al treilea consecutiv, primaria Ovidiu va acorda burse de merit pentru elevii cu medii intre 8.50 si 10, se vor acorda burse de merit si pentru profesorii cu rezultate notabile la concursuile nationale si olimpiade.
Imi exprim convingerea ca reprezentatii administratiei locale impreuna cu cadrele didactice vor veni in intampinarea nevoilor elevilor pentru a le netezi drumul spre o educatie la un nivel modern si performant. Urez parintilor un an cu multe satisfactii din parte copiilor, cadrelor didactice putere de munca si elevilor success si curaj pentru implinirea idealurilor’’ ( primar George Scupra)

 

Citește mai departe
07 sept.
0

Elevii şi părinţii din Ovidiu, aşteptaţi la deschiderea noului an şcolar. Primarul George Scupra, prezent la festivităţi

Luni, 10 septembrie, clopoţelul va suna vesel pentru toţi elevii care vor relua cursurile după vacanţa de vară. Elevii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea sunt aşteptaţi în săli de clasă proaspăt renovate şi dotate cu cele necesare. Reprezentanţii Primăriei Ovidiu au transmis că elevii din localitatea Poiana vor învăţa, şi în acest an şcolar, în imobilul Centrului Cultural „Gabriel Cotabiţă”. Însă noua şcoală la care se lucrează este aproape gata. Primăria Ovidiu le-a comunicat elevilor din oraş programul festivităţilor de deschidere a noului an şcolar 2018-2019.

  Astfel, elevii de la şcoala şi grădiniţa Culmea sunt aşteptaţi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la ora 8.00, cei de la şcoala şi grădiniţa Poiana – la ora 8.30, cei de la Şcoala Gimnazială nr. 2 „Poet Ovidiu” – la ora  9.00. Piticii de la Grădiniţa „Licurici“ vor ajunge la festivităţile prilejuite de startul noului an şcolar la ora 9.30, iar cei de la Grădiniţa „Zigzag“, la ora 10.00. De asemenea, elevii Liceului Tehnologic „Ion Podaru” sunt invitaţi la festivităţi la ora 10.30. Toate festivităţile de deschidere a noului an şcolar vor fi oficiate de primarul George Scupra. Cu acest prilej, Primăria Ovidiu le va oferi elevilor de la clasele V-VII cartea „Ovidius 100”.

Iată structura noului an şcolar!

Cursurile vor începe luni, 10 septembrie, şi se vor derula timp de 34 de săptămâni. Acestea sunt structurate pe două semestre: semestrul I va începe pe 10 septembrie 2018 şi se va încheia pe 1 februarie 2019, iar cel de-al doilea, pe 11 februarie 2019 şi se va încheia pe 14 iunie 2019.

  În ceea ce priveşte vacanţele, acestea se vor desfăşura astfel: de pe 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019 va fi vacanţa de iarnă, de pe 2 februarie 2019 – 10 februarie 2019 va fi vacanţa intersemestrială, urmând ca în perioada 20 aprilie 2019 – 5 mai 2019 să fie vacanţa de primăvară.

  Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasele de a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

  Programul naţional „Şcoala altfel“ va avea o durată de 5 zile consecutive în timpul anului şcolar şi se va derula în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolii. Examenele semestriale vor avea loc la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

  Noul an şcolar aduce schimbări şi în ceea ce priveşte alocarea de bani către profesori, astfel că elevii nu vor mai avea voie să ofere cadouri sau orice alt fel de bun material. Această practică, ajunsă în atenţia ONG-urilor, a dus la iniţierea unui proiect propus de Asociaţia „Iniţiativă pentru competitivitate“, care doreşte să deschidă o linie telefonică, dar şi o alertă on-line, în care elevii şi părinţii pot suna pentru a reclama orice situaţie în care li se cer bani pentru profesori.

 

Sursa: https://www.ziuaconstanta.ro

Citește mai departe
06 sept.
0

Programul de deschidere a grădinițelor și școlilor din orașul Ovidiu

Programul de deschidere a grădinițelor și școlilor din orașul Ovidiu (luni, 10.09.2018) :
– Școala si Grădinița Culmea, ora 8:00
– Școala și Grădinița Poiana, ora 8:30
– Șc. Gimnaziala Nr.2 “Poet Ovidiu”, ora 9:00
– Grădinița Licurici, ora 9:30
– Grădinița Zig-Zag, ora 10:00
– Liceul Tehnologic “Ion Podaru”, ora 10:30

Citește mai departe
05 sept.
0

OPERAȚIUNE de DEZINSECTIE PE TERITORIUL ORASULUI OVIDIU

Actiunea vine ca urmare a recomandarii Institutiei Prefectului Constanta-departamentul Situatii de Urgenta, privind masurile de reducere a riscului epidemiologic de imbolnavire prin neuroinfectii cu virusul West Nile.
Dezinsecția s-a efectuat cu substanță AQUA K-OTHRINE EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban.
Recomandăm aplicarea următoarelor măsuri suplimentare: cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.
AQUA K-OTHRINE EW 20 este un insecticid de contact și ingestie, realizat în baza unei tehnologii revoluționare anti evaporare. Este un produs pe bază de apă extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone de circulație.
Substanța are o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, omizi).
Acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
Mentionam ca produsele folosite nu sunt toxice pentru plante, animale și oameni, substanțele fiind avizate de Ministerul Sănătății.

Citește mai departe
28 aug.
0

ANUNT !

Va informam ca pana la data de 31.08.2018, toti detinatorii de locuri de veci din Cimitirul Crestin-Ortodox Nou trebuie sa se prezinte la administratia cimitirului cu chitanta sau adeverinta locului de veci detinut,eliberata de primaria orasului Ovidiu, in vederea identificarii acestuia si a persoanelor decedate inhumate.
Persoana de contact: Costache Gheorghe (tel. 0787 818 237).
Program: Luni -Vineri : 08:00 – 11:00 / 14:00 – 16:00

Citește mai departe
21 aug.
0

Kurban Bayramınız qayırlı bolsın! Kurban Bayramınız mübarek olsun!

Cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului, Kurban Bayram, dl. primar George Scupra, ureaza intregii comunitati LA MULTI ANI !

Citește mai departe
10 aug.
0

Ovidiu. Omul Centenar – Nicolae Ţibrea, medicul comunităţii de peste şase decenii

În urmă cu 100 de ani, sistemul medical din Ovidiu era destul de slab reprezentat în raport cu nevoile comunităţii. Pe de o parte, satele erau arondate medicului din Ferdinand I, actuala comună Mihail Kogălniceanu. În 1939, jumătate din populaţia din Ovidiu suferea de malarie sau TBC. Cu toate acestea, documentele de arhivă consemnează faptul că populaţia era curată, îngrijită, la fel şi gospodăriile.

  În momentul în care au început lucrările la Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost amenajat şi un dispensar nou, inclusiv cu cabinet stomatologic. Actuala clădire a centrului medical orăşenesc este ridicată în 1978, iar din anul 2000, în clădirea veche a Primăriei au fost amenajate două cabinete de medicină de familie. Alte două puncte sanitare sunt amenajate în Nazarcea şi Poiana – se arată în Monografia „Ovidiu 100”, realizată de Primăria Ovidiu.

  Din punct de vedere medical, relevantă este cariera medicului Nicolae Ţibrea, considerat medicul comunităţii de mai bine de şase decenii. A ajuns în Ovidiu în 1962, iar de atunci îşi desfăşoară activitatea neîntrerupt. A venit în localitate imediat după terminarea facultăţii şi la început a lucrat în dispensar împreună cu soţia sa, medic pediatru. Dr. Ţibrea îşi aminteşte că abia în anii ’80 a luat naştere actualul dispensar, care între timp a devenit un adevărat centru medical al oraşului. În prezent, activitatea sanitară s-a modernizat, iar cabinetele sunt dotate cu echipamente de investigaţii.

  Din 2015, Centrul medical de permanenţă din Ovidiu a primit numele dr. Nicolae Ţibrea, desemnat „Omul Centenar” de administraţia oraşului în cadrului proiectului editorial „Interviuri live”, derulat de ZIUA de Constanţa şi dedicat celor 100 de ani de la făurirea statului român.

  În prezent, medicul, în vârstă de 86 de ani, îşi practică în continuare meseria. Alături de autorităţile vremii, Ţibrea a contribuit la înfiinţarea celui de-al doilea dispensar uman din localitate. Nicolae Ţibrea susţine că actul medical în Ovidiu a fost sprijinit de fiecare primar încă din 1962 şi până în momentul de faţă. Nicolae Ţibrea a studiat medicina în Bucureşti şi este deţinător al Ordinului Sanitar. În anii ’60-’70 a fost deputat de Constanţa, iar după revoluţie a activat în cadrul Primăriei Ovidiu, unde a activat în calitate de consilier. Politica nu l-a pasionat de niciun fel şi s-a întors repede la menirea sa, medicina.

 

Sursa: https://www.ziuaconstanta.ro

Citește mai departe
09 aug.
0

Interviu live cu primarul din Ovidiu, George Scupra

🎧📸📽 Interviu live cu primarul din Ovidiu, George Scupra 🔖🕑 pe Faebook ZIUA de Constanța. 🕍⚔🛶Localitatea Ovidiu ar data de prin 1650, sub denumirea de Siliște…. se va muta pe malul lacului Siutghiol, redenumindu-se în Canara. #InterviuriLive #ZiuaDobrogeiMai multe detalii pe: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/ziua-in-judet/despre-meleagurile-pe-care-legenda-spune-ca-l-ar-fi-purtat-pasii-pe-poetul-latin-exilat-in-tomis-interviuri-live-ovidiu-in-anul-centenarului-galerie-foto-667190.html

Publicată de ZIUA de Constanţa pe Miercuri, 8 August 2018

Citește mai departe