Blog

05 nov.
0

Actele de proprietate ale locuitorilor din Ovidiu trebuiesc actualizate și unde nu există, să fie dobândite

Locuitorilor din Ovidiu li se aduce aminte că Primăria Ovidiu a demarat o campanie de dobândire a actelor de proprietate.

Astfel, administrația locală dorește ca toți locuitorii din Ovidiu să intre în legalitate, ținându-se cont că în timp unele acte s-au pierdut, sau la momentul cumpărării / dobândirii unor locuințe și / sau terenuri, transferul de proprietate s-a făcut pe baza unei chitanțe de mână, unele proprietăți imobiliare nu au acte conforme cu legislația în vigoare.

Deținătorii terenurilor situate în intravilanul localității, aferente caselor de locuit și anexelor gospodărești – curți construcții și grădini, care nu au acte de proprietate, sunt invitați la sediul Primăriei Orașului Ovidiu, Biroul Agricol, pentru formularea cererii, în vederea obținerii titlului de proprietate. Termenul limită pentru depunerea actelor este de 6 decembrie.

Persoanele care se află în această situație, dacă dețin diverse acte referitoare la casa de locuit – inclusiv anexe gospodărești și terenul aferent locuinței – inclusiv grădina, acestea trebuiesc prezentate în original.

 

Sursa: https://www.ctnews.ro

Citește mai departe
01 nov.
0

White Park Ovidiu

Autor(i):
Alexandru Palcău, Lida Bianca Smilschi, Aurel Cârloban, Dominique Bogdănaș
 
Colaboratori:
Structura: Marius Tanase
Instalatii: Mihai Ghitoi
 
Localizare:
România, jud. Constanţa, Ovidiu
 

Comentariul autorului:

Amenajarea parcului a urmărit integrarea Lacului Siutghiol în viața orașului Ovidiu pe termen lung, precum și creșterea semnificativă a potențialului turistic – datorită proximității celei mai importante stațiune de pe litoralul Mării Negre – Mamaia. Proiectul provoacă interacțiune cu lacul urmărind, în același timp, creșterea calității vieții locutorilor orașului. Proiectul a fost finalizat in anul 2016.
Conceptul parcului a constituit și provocarea acestui proiect, respectiv crearea unui traseu fluid, continuu și natural, în concordanță cu caracterul specific al locului.
Terasarea parcului pe trei nivele de înălțime legate prin scări și rampe line de 5% asigură accesibilitatea tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv al persoanelor cu dizabilități.
o Nivelul superior – cotele +6.20 și +4.20 – cuprind o alee lată de 2.00m ce parcurge toată lungimea parcului și permite accesul către diverse activități
o Nivelul inferior – cota ±0.00m cuprinde aleea de
promenadă (de asemenea pe toată lungimea parcului) cu deschidere către Lacul Siutghiol
o Nivelul intermediar – cotele +2.45, +2.10, +0.90 – cuprind o piațetă cu locuri de joacă pentru copii, un amfiteatru cu scenă și o zonă multifuncțională acoperită
Zona A – Acces | Belvedere | Amfiteatru | Scenă
Aflată în partea de nord a amplasamentului, zona A
constituie accesul principal în parc. Tronsonul proiectului propune o legătură directă între etajul superior și cel inferior – printr-o zonă de trepte, aflată în vecinătatea
terasei-belvedere. Spațiul de amfiteatru propus, cu scenă pentru concerte sau spectacole de mică anvergură poate fi accesat atât de la nivelul intermediar al parcului, cât și de la cel inferior, respectiv aleea de promenadă. În vecinătatea amfiteatrului este amenajată și o terasă verde ce păstrează panta naturală a terenului.
Zona C – Concerte | Expoziții | Zonă relaxare
Tronsonul cuprinde două platforme – o platformă la cota +6.20m și o platformă la cota +0.90m, precum și o a doua construcție cu grupuri sanitare, identice cu cele din zona B. Cele două platforme pot gazdui spectacole, concerte, târguri sau expoziții. Platforma de la cota +0.90m se deschide spre lac cu două gradene și cuprinde șase
jardiniere.
Legatura între nivelul superior si cel inferior al parcului se realizează prin două alei cu pantă lină (maxim de 5%)
amplasate în lateralul platformei, precum și printr-o scară ce cuprinde două podeste intermediare, de pe cel inferior făcându-se accesul către o terasă verde – zonă de relaxare – prevăzută cu vegetație specifică, traseu de dale de beton prefabricat și iluminat arhitectural.

 

Sursa: https://www.uar-bna.ro

Citește mai departe
31 oct.
0

Ovi-Protect – cea mai bună soluție de pază și securitate pentru ovidieni (și nu numai)

ovi-protect

Ovi-Protect oferă societăților comerciale un pachet promoțional cu prețuri care încep de la 58 de lei plus TVA, pentru care clienții cre dețin sistem de efracție, fără intervenție rapidă. Pachetul „Preluare sistem” este de 80 de lei plus TVA și se adresează clienților care dețin sistem antiefracție, iar pachetul standard, pentru clienții care nu dețin sistem antiefracție, este de 126 de lei pe lună, plus TVA.

Pentru persoane fizice, indiferent dacă locuiesc la casă sau în apartament, Ovi-Protect SRL are următoarea ofertă:

 • Pachet preluare sistem. Clientul deține un sistem antiefracție – 95 lei TVA INCLUS
 • Pachet standard. Clientul nu deține sistem antiefracție – 145 lei TVA INCLUS
 • Pachet special. Clientul deține sistem antiefracție, fără intervenție rapidă – 69 lei TVA INCLUS

Ovi-Protect oferă și alte servicii, cum ar fi:

 • Pază umană pentru evenimente
 • Instalare sisteme supravegher analog sau IP, conectate la internet și monitorizate de pe telefonul mobil sau în dispeceratul Ovi-Protect
 • Instalare sisteme detecție incendiu
 • Instalare sisteme control acces
 • Soluții supraveghere portabilă pentru șantiere
 • Revizii sisteme supraveghere existente.

Serviciile sunt oferite atât în Ovidiu, cât și în alte localități de pe litoral.

Relații puteți obține la numărul de telefon 0720389775 și la adresele de emai: office@ovi-protectr.ro, oviprotect@gmail.com, marketing@ovi-protect.ro

 

 

Citește mai departe
30 oct.
0

Reporter Special (octombrie 2018)

Reporter Special – invitat dl. George Scupra

Reporter Special (octombrie 2018)

Publicată de Primaria Ovidiu pe Luni, 29 Octombrie 2018

Citește mai departe
24 oct.
0

Miercuri, 24.10.2018, dl. primar George Scupra, este invitatul emisiunii REPORTER SPECIAL (postul NEPTUN TV) incepand cu ora 19:55 (transmisiune LIVE)

Fotografia postată de Primaria Ovidiu.

Citește mai departe
23 oct.
0

Astăzi, 23.10.2018, la sediul primăriei Ovidiu a avut loc conferința de lansare a proiectului ,, Managementul integrat al riscului și reacții eficiente ale autorităților pentru siguranța civilă’’

Astăzi, 23.10.2018, la sediul primăriei Ovidiu a avut loc conferința de lansare a proiectului ,, Managementul integrat al riscului și reacții eficiente ale autorităților pentru siguranța civilă’’. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 23.07.2018 și are un termen de implementare de 2,5 ani.
Principalele achiziții din cadrul proiectului, cu toate accesoriile și dotările aferente sunt:
– Autospecială intervenție foc (mașină de pompieri )în valoare de 100000 euro
Ambulanță de tip B, în valoare de 70000 euro
– Ambarcațiune de intervenție rapidă pe lacul Siutghiol, în valoare de 15000 euro
– Microbuz pentru voluntari (13 +1 locuri), în valoare de 30000 euro
– Sistem de alertă populație în cazuri de situații de urgență

Principalele obiective ale proiectului sunt :
– Soluții pentru prevenirea situațiilor de urgență
– Creșterea capacității de reacție rapidă la amenințări diverse
– Echiparea autorităților locale cu echipament specific, necesar pentru intervenție eficientă în situații de urgență
– Achiziționarea unor echipamente de alertă a populației

,,Ne propunem să avem cât mai puține intervenții, deoarece vom implementa un curs de educație și prevenție în școli cât și în rândul pupulației, pentru a ști cum să gestioneze și să reacționeze în diverse situații.
Daca într-un an, vom salva chiar și o singură viață, într-o intervenție vom fi foarte fericiți. Nu avem capaciatea și nici nu dorim să se înteleagă că vom concura cu ISU Dobrogea, nu este rolul nostru și nici nu avem capacitatea necesară, dar ne dorim să sprijinim și să suplinim pentru o intervenție rapidă și eficientă pentru salvarea de vieți. De cele mai multe ori , timpii de intervenție fac diferența ,între viață și moarte, ori prin aceste investiții timpii pot fi foarte mult reduși .
La nivelul orașului Ovidiu am investit în departamente specifice care vor conlucra pentru cetățeni – avem firmă de pază proprie, departament de voluntari, poliție locală, departament pentru situații de urgență și departament de asistență socială , iar ca un exemplu de bună practică, în iarna anului trecut am avut peste 250 de voluntari activi . Voluntarii sunt parte a proiectului și vor beneficia de instruire, training-uri, workshop-uri.
Ne propunem să ne implicăm mai mult în educația tinerilor în școli, pentru prevenție, evacuarea în caz de incendii, să-i învățăm din școală cum să reacționeze și cum să acorde primul ajutor.
Prin implementarea acestui proiect ne dorim să creștem gradul de siguranță al cetățenilor din orașul nostru dar și pentru vecinii noștrii primăria Lumina și primaria M. Kogălniceanu, în cazul în care va fi nevoie . (primar, George Scupra)

Fotografia postată de Primaria Ovidiu.

Fotografia postată de Primaria Ovidiu.

Citește mai departe
19 oct.
0

Astazi, 19.10.2018, copiii de la gradinita din Ovidiu au vizitat primaria Ovidiu, dispeceratul OVIPROTECT si sediul Politiei Locale, in cadrul proiectului ,,Descopera orasul tau”!

Astazi, 19.10.2018, copiii de la gradinita din Ovidiu au vizitat primaria Ovidiu, dispeceratul OVIPROTECT si sediul Politiei Locale, in cadrul proiectului ,,Descopera orasul tau”! Copiii s-au bucurat sa cunoasca tehnologia din dispeceratul firmei de paza, sa discute cu reprezentatii politiei locale si sa vada cum functioneza masinile lor, sa viziteze parte din primaria Ovidiu. Multumim pentru implicare cadrelor didactice si parintilor, iar copiilor pentru zambetele si bucuria impartasite !

 

 

Citește mai departe
19 oct.
0

Video – Castrul Roman de la marginea Lacului Siutghiol!

Castrul Roman de la marginea Lacului Siutghiol, pe care foarte puțini oameni îl cunosc și știu despre importanța lui în istorie, va fi pus în valoare printr-un proiect pe fonduri europene. Fortificația care datează din secolele IV-VI va fi pusă în valoare, cu speranța că impactul asupra turismului local va fi unul pozitiv.

Istorie scoasă la lumină

Castrul Roman de la marginea Lacului Siutghiol, pe care foarte puțini oameni îl cunosc și știu despre importanța lui în istorie, va fi pus în valoare printr-un proiect pe fonduri europene. Fortificația care datează din secolele IV-VI va fi pusă în valoare, cu speranța că impactul asupra turismului local va fi unul pozitiv.

Publicată de Digi24 Constanta pe Vineri, 19 Octombrie 2018

 

Sursa: Digi24

 

 

Citește mai departe
18 oct.
0

Dl. Primar George Scupra a oficiat ceremonia de împlinire a 50 de ani de căsătorie pentru 11 cupluri din orașul Ovidiu!

Astăzi, 17.10.2018, dl. Primar George Scupra a oficiat ceremonia de împlinire a 50 de ani de căsătorie pentru 11 cupluri din orașul Ovidiu.
Cu acest prilej s-au depănat amintiri, s-a ciocnit o cupă de șampanie iar cuplurile au primit căte 500 lei, o carte cu istoria orașului Ovidiu, fotografii de la oficierea de astăzi dar și un buchet de flori.
”Mă simt onorat și bucuros de fiecare dată, când oficiez această ceremonie de 50 ani de căsătorie, mai ales în acest an, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri și ne aducem aminte de bunicii și străbunicii nostri care au contribuit la dezvoltarea comunității noastre. Vă înmânez cartea ”Ovidiu 100”,realizată în acest an, cu o importanță aparte în istoria României dar și a orașului nostru. Sper ca această carte aniversară, să vă reamintească de rudele, cunoștintele și prietenii dumneavoastră, care de-a lungul timpului au făcut ca orașul nostru să se dezvolte iar comunitatea să trăiască într-o deplină armonie. Vă doresc un sincer La multi ani!” (George Scupra)

Fotografia postată de Primaria Ovidiu.

Citește mai departe
16 oct.
0

Comunicat – „Sit arheologic Ovidiu – Conservare, reconstituire parțială și punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului Roman”

      

Primăria orașului Ovidiu a primit finanțare europeană, de aproximativ 3 milioane de euro, pentru reconstruirea și punerea în valoare a Castrului Roman, monument de însemnătate națională.

 

Astăzi, 16.10.2018, în cadrul primăriei Ovidiu a avut loc conferința de lansare a proiectului de însemnătate națională și universală „Sit arheologic Ovidiu – Conservare, reconstituire parțială și punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului Roman”.

Situl arheologic este amplasat pe malul Lacului Siutghiol, fost golf al Mării Negre, în apropierea ,,Insulei lui Ovidiu’’, pe o suprafață totală de 7120 mp (domeniul public al primăriei fiind inițial de 2816 mp iar diferența a fost obținută prin 2 acte de donație).

Obiectivul este compus dintr-un castru roman (fortificație romană sec.VI), o bazilică paleocreștină care se află în afara zidurilor castrului , o așezare romană și un apeduct roman. Este un monument de însemnătate națională fiind pe lista monumentelor istorice cod CT-I-s-A-02723 la poziția 363, poziția 362 găsim situl arheologic și la poziția 364 așezarea romană.

 

Investiția este împărțită în 3 obiective:

 • Obiectivul 1 – Castru roman: a fost cercetat de arheologi începând cu anul 1979 și avea rolul de a proteja apedcutul ce alimenta Tomisul (orașul Constanța de azi). Tomisul era străbătut de o rețea de canale-galerii, la o adâncime de cca. 15-17 m și o înalțime de 1,60 m, iar principala conductă pleca din Ovidiu, de unde erau captate o serie de izvoare, fiind opera armatei romane. Ca arhitectură castrul are 4 turnuri la colțuri, 2 circulare și 2 dreptunghiulare. Cele 2 turnuri dreptungiulare au doar 2 laturi ieșite în afara incintei (particularitate nemaiîntâlnită la alte fortificații de acest gen. Cele 2 turnuri circulare ies foarte mult în afara incintei, interiorul turnurilor fiind de 4×4,5 m. Culoarul de intrare 1,8 m la exterior și la interior 1,3 m, podeaua în interiorul turnului fiind la o coata mai joasă cu 0,5 m. Suprafata interioara a fortificației este de 2200 mp (55 x 40 mp) din care a fost cercetată aproximativ jumătate până în acest moment. În incinta castrului a fost descoperit în anul 1984 un depozit monetar, cu piese de pe vremea împaratului Zeno (474-491). Interiorul castrului este va fi amenajat o parte pentru exponate și o parte ca zonă de amfiteatru cu gradene din beton acoperite cu lemn.  Va fi acoperit parțial cu o structură metalică ușoară și va avea  dotări multimedia de ultimă generație, scenă deschisă spre amfiteatru ce va fi folosită pentru proiecții, evenimente culturale, ore de istorie pentru copii, etc.

 

 • Obiectivul 2 – Bazilica romană (paleocreștină): a fost construită înaintea castrului roman, dar a fost  descoperită mai târziu, aflându-se în afara zidurilor cetății. A fost indentificată în anul 1998 și cercetată până în anul 2003. Aici au fost descoperite amfore din ținutul Gaza (ce erau folosite pentru a căra vin liturgic, în acele vremuri). Dimensiunile exterioare sunt de 20,5 x 8,5 mp (175 mp). Bazilica  fost abandonată odata cu fortificația în perioada anilor 580 – 600 . Proiectul propune realizarea la interior a unei pasarele de sticlă securizată, cu balustradă pentru o vizionare a vestigiilor, fără afectarea acestora.

 

 • Obiectivul 3 – Lucrări conexe : spații tehnice, digitalizare, grupuri sanitare, alei pietonale, parcări (10 parcări auto, 2 parcari pentru persoane cu dizabilități, 1 parcare pentru autocare).

 

Durata de execuție și implementare a proiectului este de 2,5 ani de la ordinul de începere a lucrărilor. Conservarea și restaurarea vestigiilor arheologice găsite nu vor face obiectul prezentei investiții, există asistență tehnica din partea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, și în consecință nu vor exista costuri suplimentare, întârzieri în execuție sau modificări ale proiectului .

 

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 : „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1. „Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale”.

Citește mai departe